Laden Evenementen

Alzheimer café Amsterdam Zuid

Wat moet je regelen na de diagnose?
Bijeenkomst Alzheimer Trefpunt Zuid op dinsdag 02-04-2019

2 april 2019 van 17:30 - 21:00

Over juridische beschermingsmaatregelen; een levenstestament,  bewindvoering, mentorschap en omgaan met de eigen regie.

Door dementie wordt iemand steeds afhankelijker van zijn omgeving. Zelf beslissingen nemen gaat steeds minder goed. Er komt een moment dat iemand met dementie niet meer zelf in staat is zijn eigen belangen te behartigen.  Het is belangrijkdat financiële zaken, zakelijke belangen, administratie dan door vertrouwde mensen kunnen worden behartigd en overgenomen. Daarom is het belangrijk om op tijd na te denken over de toekomst. Wie geef je het vertrouwen, hoe regel je het dat zaakwaarneming goed geregeld is. Wie kan, mag de financiën en zakelijke vertegenwordiging regelen en beslissingen helpen nemen over de zorg? En welke ondersteuning moet geregeld worden? Wat komt hier allemaal bij kijken en hoe pak je dat aan?

Gastsprekers  deze avond zijn  Mw. Mr. Paula Vermaase-van der Kramer, kandidaat notaris van KB notarissen ( voor de pauze) en mw. Sidonie Fabius van Amsterdams Bewind ( na de pauze). Zij zullen vertellen over de mogelijkheden van juridische bescherming en met u in gesprek gaan over wat belangrijk is om te regelen na de diagnose dementie en hoe dat mogelijk is en werkt.

We nodigen u van harte uit om de bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt op dinsdag 2 april 2019 bij te wonen. Tijdens deze avond is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Je ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen je meemaakt of bezighoudt: over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke ongedwongen sfeer.

Lukt het u niet om dan te komen? Op dinsdagavond 7 mei zullen mantelzorgcoaches van Puur Zuid met u in gesprek gaan over mantelzorg. Zij zullen  ingaan op hoe je als mantelzorger met dreigende of aanwezige overbelasting kunt omgaan.

Tijd en plaats

De bijeenkomst vindt plaats in het Dienstencentrum de Berlage op de Lekstraat 13 a.

U bent welkom vanaf 18.45 uur.

Het programma begint om 19.15 uur en eindigt om 21.00 uur.

De toegang is gratis, evenals de koffie en thee. Aanmelden is niet nodig.

Behalve in juli en augustus en op feestdagen is er op iedere eerste dinsdag van de maand een Alzheimer Trefpunt in Zuid.

Voorafgaand aan het trefpunt is er een mogelijkheid om een drie gangen diner te nuttigen voor €5,00 bij Buurzaam op bovengenoemde locatie (start 17.30 uur).

Voor meer informatie over het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Zuid kunt u bellen met: Rieke van der Wolf (06 30645535) alzheimertrefpuntamsterdamzuid@gmail.com

Gegevens

Datum:
2 april 2019
Tijd:
17:30 - 21:00

Komende bijeenkomsten