Laden Evenementen

Alzheimer café Amsterdam Zuid

Symptomen van dementie
Bijeenkomst Alzheimer Trefpunt Zuid op dinsdag 07-01-2020

7 januari 2020 van 18:30 - 21:00

Als we ouder worden hebben we allemaal wel eens last van vergeetachtigheid. Het geheugen werkt wat trager en als we niet meer zoveel dingen tegelijk kunnen onthouden, maken we ons daarover niet ongerust. Maar het wordt anders als u het gevoel krijgt dat u niet zo goed meer kunt nadenken. Of dat het warrig is in uw hoofd. Of dat er iets niet goed is. Dat vage ‘niet pluis’ gevoel waarmee u geen raad weet, maakt u misschien onzeker en u kunt zich er onbehagelijk bij voelen. Mensen om u heen merken subtiele maar terugkerende veranderingen; u vergeet dingen en soms gedraagt u zich wat anders dan vroeger. Is het nu vergeetachtigheid of dementie? Wanneer is verder onderzoek passend en waarom?

Tijdens deze bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt is Günay Bogaards-Dogruyol gastspreker. Zij is gezondheidsvoorlichter en zal u deze avond meer vertellen over de verschillen tussen vergeetachtigheid en dementie en de voordelen van vroegsignalering en diagnose stellen. Ook zal zij dieper ingaan op het verschil tussen Alzheimer en dementie en de verschillenden vormen van dementie.

We nodigen u van harte uit om de bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt op dinsdag 7 januari 2020 bij te wonen. Tijdens deze avond is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Je ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen je meemaakt of bezighouden: over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke ongedwongen sfeer.

Lukt het u niet om dan te komen? Op dinsdagavond 4 februari 2020 is het volgende Alzheimer Trefpunt. Het thema zal dan zijn: Rondom de diagnose. Gastspreker is dan Anouk Burger. Zij is Verpleegkundig Consulent Ouderengeneeskunde bij VUmc en zal u meer vertellen over wat er allemaal komt kijken bij het stellen van de diagnose dementie.

Tijd en plaats

De bijeenkomst vindt plaats in het Dienstencentrum de Berlage op de Lekstraat 13 a.

U bent welkom vanaf 18.45 uur.

Het programma begint om 19.15 uur en eindigt om 21.00 uur.

De toegang is gratis, evenals de koffie en thee. Aanmelden is niet nodig.

Behalve in juli en augustus en op feestdagen is er op iedere eerste dinsdag van de maand een Alzheimer Trefpunt in Zuid.

Voorafgaand aan het trefpunt is er een mogelijkheid om een drie gangen diner te nuttigen voor €5,00 bij Buurzaam op bovengenoemde locatie (start 17.30 uur).

Voor meer informatie over het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Zuid kunt u bellen met:Rieke van der Wolf (06 30645535) alzheimertrefpuntamsterdamzuid@gmail.com

Gegevens

Datum:
7 januari 2020
Tijd:
18:30 - 21:00

Komende bijeenkomsten