Laden Evenementen

Alzheimer café Amsterdam Zuid

Rondom een diagnose dementie
Bijeenkomst Alzheimer Trefpunt Zuid op dinsdag 04-02-2020

4 februari 2020 van 19:00 - 21:00

De diagnose dementie wordt vaak pas jaren na het begin van de klachten gesteld. Bij mensen onder de 65 jaar duurt het gemiddeld nog langer. Vaak komt dat doordat mensen lang wachten om met signalen van dementie naar de huisarts te stappen en omdat de huisarts de klachten (nog) niet direct serieus neemt of de situatie nog even aan wil kijken. Misschien twijfelt u of er sprake is van dementie of vreest u voor zo een diagnose. Tijdens dit Alzheimer Trefpunt wordt er besproken hoe diagnoses voor verschillende vormen van dementie worden gesteld. Welke gesprekken vinden er plaats en welke testen worden er gedaan? Op welke manier komt een diagnose tot stand? Wanneer en waarom is onderzoek passend. Welke voordelen zijn er aan een diagnose? 

Tijdens deze bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt is Anouk Burger gastspreker. Zij werkt als verpleegkundig consulent bij het VUMC op het Centrum voor Ouderengeneeskunde. Zij zal ingaan op bovenstaande vragen en uitleggen wat er gebeurt als een huisarts doorverwijst naar de geheugenpoli van het ziekenhuis.

We nodigen u van harte uit om de bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt op dinsdag 4 februari 2020 bij te wonen. Tijdens deze avond is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Je ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen je meemaakt of bezighouden: over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke ongedwongen sfeer.

Lukt het u niet om dan te komen? Op dinsdagavond 3 maart 2020 is het volgende Alzheimer Trefpunt. Onze gastspreker is dan Peter de Die. Het thema zal dan zijn: juridische beschermingsmaatregelen voor mensen met dementie. U krijgt dan uitleg over mogelijkheden van vertegenwoordiging, bescherming. Wanneer, waarom en hoe regel je zaken goed.

Tijd en plaats

De bijeenkomst vindt plaats in het Dienstencentrum de Berlage op de Lekstraat 13 a.

U bent welkom vanaf 18.45 uur.

Het programma begint om 19.15 uur en eindigt om 21.00 uur.

De toegang is gratis, evenals de koffie en thee. Aanmelden is niet nodig.

Behalve in juli en augustus en op feestdagen is er op iedere eerste dinsdag van de maand een Alzheimer Trefpunt in Zuid.

Voorafgaand aan het trefpunt is er een mogelijkheid om een drie gangen diner te nuttigen voor €5,00 bij Buurzaam op bovengenoemde locatie (start 17.30 uur).

Voor meer informatie over het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Zuid kunt u bellen met:Ester Zerbo (06 57981189) alzheimertrefpuntamsterdamzuid@gmail.com

Gegevens

Datum:
4 februari 2020
Tijd:
19:00 - 21:00

Komende bijeenkomsten