Laden Evenementen

Alzheimer café Amsterdam Zuid

Ondersteuning met ergotherapie, hulpmiddelen en leefstijlmonitoring bij dementie
Bijeenkomst Alzheimer Trefpunt Zuid op dinsdag 05-02-2019

5 februari 2019 van 18:45 - 21:00

Dementie is van grote invloed op het dagelijks handelen. Ergotherapie houdt zich bezig met mensen die problemen ondervinden in hun dagelijks functioneren. Het kan gaan om dagelijkse activiteiten zoals koffiezetten, koken, tuinieren, een boodschap doen, aankleden en hobby’s uitoefenen. Leefstijlmonitoring gaat over een nieuwe, veelbelovende vorm van zorg op afstand. Hiermee kunt u het gedrag van de cliënt monitoren met sensoren in de woning. Wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat het inzetten van ergotherapie en leefstijlmonitoring bij dementie loont. Beiden kunnen helpen het dagelijks functioneren van mensen met

dementie te verbeteren en op deze manier de draaglast voor mantelzorgers verminderen. Tijdens het Alzheimer Trefpunt Zuid zijn Sophie Hartel, ergotherapeute, en Christelle van Velzen, casemanager dementie, te gast. Zij hebben veel ervaring met het bieden van ondersteuning aan ouderen en streven ernaar bij alle cliënten iets bij te dragen aan de kwaliteit van leven.  Tijdens de bijeenkomst zullen zij vertellen over hun werk en met u in gesprek gaan over de mogelijkheden van ergotherapie en leefstijlmonitoring bij dementie.

We nodigen u van harte uit om de bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt op dinsdag 5 februari 2019 bij te wonen. Tijdens deze avond is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Je ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen je meemaakt of bezighoudt: over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke ongedwongen sfeer. Vooraf en in de pauze is er live muziek van onze accordeoniste.

Mocht u verhinderd zijn, op dinsdag 5 maart 2019 zal Freek Gillissen, verpleegkundig specialist bij het Alzheimer Centrum VUMC, alles vertellen over het onderwerp omgaan met veranderend en onbegrepen gedrag bij dementie.

De bijeenkomst vindt plaats in het Dienstencentrum de Berlage op de Lekstraat 13 a. U bent welkom vanaf 18.45 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegang is gratis, evenals de koffie en thee. Aanmelden is niet nodig. Behalve in juli en augustus en op feestdagen is er op iedere eerste dinsdag van de maand een Alzheimer Trefpunt in Zuid.

Voorafgaand aan het trefpunt is er een mogelijkheid om een drie gangen diner te nuttigen voor €5,00 bij Buurzaam op bovengenoemde locatie (start 17.30 uur).

Voor meer informatie over het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Zuid kunt u bellen met: Rieke van der Wolf (06 30645535) alzheimertrefpuntamsterdamzuid@gmail.com

Gegevens

Datum:
5 februari 2019
Tijd:
18:45 - 21:00

Komende bijeenkomsten