Laden Evenementen

Alzheimer café Amsterdam Zuid

Omgaan met veranderd gedrag
Bijeenkomst Alzheimer Trefpunt Zuid op dinsdag 05-03-2019

5 maart 2019 van 17:30 - 21:00

Een van de kenmerken van dementie is dat het gedrag van je naaste verandert. Je naaste kan ineens achterdochtig of agressief worden of zich juist zeer afhankelijk opstellen. Regelmatig speelt lusteloosheid, onrust en verbloemend gedrag. Hoe ga je hiermee om?

Gastspreker van deze avond is Freek Gillisen, verpleegkundig consulent bij het VUmc Alzheimercentrum, waar hij al werkzaam is sinds 1998. Hij zal informatie geven om het veranderende gedrag van je naaste te begrijpen en geeft praktische tips om er beter mee om te gaan.

We nodigen u van harte uit om de bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt op dinsdag 5 maart 2019 bij te wonen. Tijdens deze avond is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Je ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen je meemaakt of bezighoudt: over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke ongedwongen sfeer.

Mocht u verhinderd zijn, op dinsdag 2 april 2019 zullen kandidaat notaris mw. Paula Vermaase en bewindvoerder mw. Sidonie Fabius spreken over juridische beschermingsmaatregelen, belangrijk bij dementie. Zaken als het regelen van volmachten, levenstestament, bewindvoering, mentorschap en curatele zijn dan het onderwerp.

Tijd en plaats

De bijeenkomst vindt plaats in het Dienstencentrum de Berlage op de Lekstraat 13 a.

U bent welkom vanaf 18.45 uur.

Het programma begint om 19.15 uur en eindigt om 21.00 uur.

De toegang is gratis, evenals de koffie en thee. Aanmelden is niet nodig.

Behalve in juli en augustus en op feestdagen is er op iedere eerste dinsdag van de maand een Alzheimer Trefpunt in Zuid.

Voorafgaand aan het trefpunt is er een mogelijkheid om een drie gangen diner te nuttigen voor €5,00 bij Buurzaam op bovengenoemde locatie (start 17.30 uur).

Voor meer informatie over het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Zuid kunt u bellen met: Rieke van der Wolf (06 30645535) alzheimertrefpuntamsterdamzuid@gmail.com

Gegevens

Datum:
5 maart 2019
Tijd:
17:30 - 21:00

Komende bijeenkomsten