Laden Evenementen

Alzheimer café Amsterdam Zuid

Muziek bij dementie
Bijeenkomst Alzheimer Trefpunt Zuid op dinsdag 08-01-2019

8 januari 2019 van 19:00 - 21:00

Muziek is een geweldig therapeutisch hulpmiddel om herinneringen naar boven te halen en om die te delen met de mensen om je heen. Het is gebleken dat het muzikale geheugen relatief lang intact blijft, ook bij mensen met dementie. Daardoor geeft het een mogelijkheid om op een bevredigende manier te communiceren met de omgeving, wanneer dat op andere manieren steeds lastiger is geworden. In het Odensehuis laten mensen met en zonder dementie en met of zonder een professionele muzikale achtergrond elkaar hierin inspireren en ondersteunen zij elkaar. Tijdens dit eerste Alzheimer Trefpunt in Zuid in 2019 geven zij een kleine inspirerende demonstratie met uitleg van Simone Aarnink. Simone werkt in het Odensehuis en geeft ook workshops. In die workshops onderzoekt zij met de deelnemers hoe we gebruik kunnen maken van de kracht van muziek en geluid en het bewust kunnen inzetten. Muziek kan namelijk makkelijk herinneringen oproepen, maar geluiden kunnen ook voor overprikkeling zorgen.  

We nodigen u van harte uit om de bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt op dinsdag 8 januari 2019 bij te wonen. Tijdens deze avond is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Je ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen je meemaakt of bezighoudt: over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke ongedwongen sfeer.  Vooraf en in de pauze is er live muziek van onze accordeoniste.

Mocht u verhinderd zijn, op dinsdag 5 februari 2019 zal Sophie Hartel van Ergotherapiepraktijk Hartel u alles vertellen over ergotherapie bij dementie. Ook zal Christelle van Velzen deze avond aanwezig zijn om na de pauze dieper in te gaan op het onderwerp leefstijlmonitoring bij dementie.

De bijeenkomst vindt plaats in het Dienstencentrum de Berlage op de Lekstraat 13 a. U bent welkom vanaf 18.45 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegang is gratis, evenals de koffie en thee. Aanmelden is niet nodig.

Behalve in juli en augustus en op feestdagen is er op iedere eerste dinsdag van de maand een Alzheimer Trefpunt in Zuid.

Voorafgaand aan het trefpunt is er een mogelijkheid om een drie gangen diner te nuttigen voor €5,00 bij Buurzaam op bovengenoemde locatie (start 17.30 uur).

Voor meer informatie over het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Zuid kunt u bellen met: Rieke van der Wolf (06 30645535) alzheimertrefpuntamsterdamzuid@gmail.com

Gegevens

Datum:
8 januari 2019
Tijd:
19:00 - 21:00

Komende bijeenkomsten