Laden Evenementen

Alzheimer café Amsterdam Zuid

Muziek , bewegen, dans bij dementie

5 juni 2018 van 18:30 - 21:00
Bijeenkomst Alzheimer Trefpunt Zuid op dinsdag 05-06-2018

 

Muziek, bewegen en dans bij dementie

Muziek is een uitermate geschikt medium om herinneringen naar boven te halen en in het hier en nu te delen met de mensen om je heen. Het is gebleken dat het muzikale geheugen relatief lang intact blijft, ook bij mensen met dementie. Daardoor geeft het een mogelijkheid om op een bevredigende manier te communiceren met de omgeving, wanneer dat op andere manieren steeds lastiger is geworden. In het Odense huis laten mensen met en zonder dementie en met of zonder een professionele muzikale achtergrond elkaar hierin inspireren en ondersteunen zij elkaar. Tijdens dit Alzheimer Trefpunt geven zij een kleine demonstratie met uitleg van Simone Aarnink”

Hiernaast zal Joke Bos deze avond bij ons te gast zijn. Zij is opgeleid als fysio-en psychomotorisch therapeut en heeft hiernaast een dansachtergrond. Dans is een activiteit waarin je je emoties kan laten zien. De muziek is hier vaak leidend in. De keuze van muziek roept bij mensen herinneringen en emoties op. In het AOC de Pijp probeert zij met mensen met dementie vrij te dansen, zodat zij zich goed kunnen laten zien. Het samen dansen en ook wel met de mantelzorger is vaak het hoogtepunt van de week. Tijdens deze avond zal Joke dieper ingaan op de positieve invloed van dans bij dementie en meer vertellen over de mogelijkheden.

 

We nodigen u van harte uit om de bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt op dinsdag 5 juni 2018 bij te wonen. Tijdens deze avond is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Je ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen je meemaakt of bezighoudt: over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke ongedwongen sfeer.

 

Lukt het u niet om dan te komen? Op dinsdagavond 4 september zal de luistervoorstelling mijn vader de sterrenkijker worden vertoond. Een poëtische voorstelling over het peilloze universum van dementie.

 

De bijeenkomst vindt plaats in het Dienstencentrum de Berlage op de Lekstraat 13 a. U bent welkom vanaf 18.30 uur. Het programma begint om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegang is gratis, evenals de koffie en thee. Aanmelden is niet nodig.

Behalve in juli en augustus en op feestdagen is er op iedere eerste dinsdag van de maand een Alzheimer Trefpunt in Zuid.

Voorafgaand aan het trefpunt is er een mogelijkheid om een drie gangen diner te nuttigen voor €4,00 bij Buurzaam op bovengenoemde locatie (start 17.30 uur).

Voor meer informatie over het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Zuid kunt u bellen met: Sanne van de Giessen: 06-83594271 alzheimertrefpuntamsterdamzuid@gmail.com

Gegevens

Datum:
5 juni 2018
Tijd:
18:30 - 21:00

Locatie

Dienstencentrum de Berlage
Lekstraat 13a
Amsterdam,
+ Google Maps

Organisator

Oud Zuid

Komende bijeenkomsten