Laden Evenementen

Alzheimer café Amsterdam Zuid

Wat moet je regelen na de diagnose?
Over een levenstestament, bewindvoering, mentorschap en omgaan met de eigen regie.

3 april 2018 van 18:30 - 21:00

Door dementie wordt iemand steeds afhankelijker van zijn omgeving. Zelf beslissingen nemen gaat steeds minder goed. Er komt een moment dat iemand met dementie niet meer zelf in staat is zijn eigen belangen te behartigen. Financiële zaken en medische beslissingen moeten dan door iemand anders worden geregeld. Daarom is het belangrijk om op tijd na te denken over de toekomst. Wie mag de financiën regelen en beslissingen maken over de zorg? En welke ondersteuning moet geregeld worden? Wat komt hier allemaal bij kijken?

Gastspreker van deze avond is Mr. Teun van Hellenberg Hubar, oprichter en eigenaar van AlterEgo Services. Hij heeft een notarieel-juridische achtergrond en werkte in de financiële sector op juridisch en fiscaal gebied. Hij zal met u bespreken wat belangrijk is om te regelen na de diagnose dementie en dieper ingaan op het levenstestament, bewindvoering en mentorschap.

De avond zal muzikaal omlijst worden door Thea, de oudste leerlinge en accordeoniste van het Muziekpakhuis in Amsterdam.

We nodigen u van harte uit om de bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt op dinsdag 3 april 2018 bij te wonen. Tijdens deze avond is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Je ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen je meemaakt of bezighoudt: over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke ongedwongen sfeer.

 

Lukt het u niet om dan te komen? Op dinsdagavond 1 mei zal Karin Bodegraven (Markant, centrum voor mantelzorgers) over mantelzorg en mantelzorgers spreken. Zij zal dieper ingaan op hoe je als mantelzorger met overbelasting kunt omgaan.

 

De bijeenkomst vindt plaats in het Dienstencentrum de Berlage op de Lekstraat 13 a. U bent welkom vanaf 18.30 uur. Het programma begint om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegang is gratis, evenals de koffie en thee. Aanmelden is niet nodig.

Behalve in juli en augustus en op feestdagen is er op iedere eerste dinsdag van de maand een Alzheimer Trefpunt in Zuid.

Voorafgaand aan het trefpunt is er een mogelijkheid om een drie gangen diner te nuttigen voor €4,00 bij Buurzaam op bovengenoemde locatie (start 17.30 uur).

Voor meer informatie over het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Zuid kunt u bellen met: Sanne van de Giessen (coördinator Trefpunt Puur Zuid Puur Zuid): 06- 83594271 svandegiessen@puurzuid.nl

Gegevens

Datum:
3 april 2018
Tijd:
18:30 - 21:00

Locatie

Dienstencentrum de Berlage
Lekstraat 13a
Amsterdam,
+ Google Maps

Organisator

Oud Zuid

Komende bijeenkomsten