Laden Evenementen

Alzheimer café Amsterdam Zuid

Mantelzorg
zorg voor de mantelzorgers

1 mei 2018 van 18:30 - 21:00

Bijeenkomst Alzheimer Trefpunt Zuid op dinsdag 01-05-2018

 

Mantelzorg, zorg voor de mantelzorgers

 

Door dementie wordt iemand steeds afhankelijker van zijn omgeving. Mantelzorg wordt meestal vanuit liefde en betrokkenheid aan de ander gegeven. De belasting van mantelzorgers voor mensen met dementie is de afgelopen jaren toegenomen. Wanneer de zorg te zwaar wordt, dreigt overbelasting. Hoe kun je daarmee omgaan?

 

 

Gastspreker van deze avond is Karin van Bodegraven, mantelzorgmakelaar bij Markant. Zij zal het deze avond gaan hebben over de stresscurve. Hoe hoog is de stress bij iemand en komt iemand nog aan rust toe? Hoe merk je het als je gespannen bent? Wat heb je nodig om tot rust te komen en te ontspannen?

De avond zal muzikaal omlijst worden door Thea, de oudste leerlinge en accordeoniste van het Muziekpakhuis in Amsterdam.

 

We nodigen u van harte uit om de bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt op dinsdag 1 mei 2018 bij te wonen. Tijdens deze avond is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Je ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen je meemaakt of bezighoudt: over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke ongedwongen sfeer.

 

Lukt het u niet om dan te komen? Op dinsdagavond 5 juni zal het thema muziek, bewegen en dans bij dementie centraal staan. Er is steeds meer bekend over de positieve invloed hiervan bij dementie. Wat weten we en wat zijn de mogelijkheden en ervaringen?

 

De bijeenkomst vindt plaats in het Dienstencentrum de Berlage op de Lekstraat 13 a. U bent welkom vanaf 18.30 uur. Het programma begint om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegang is gratis, evenals de koffie en thee. Aanmelden is niet nodig.

Behalve in juli en augustus en op feestdagen is er op iedere eerste dinsdag van de maand een Alzheimer Trefpunt in Zuid.

Voorafgaand aan het trefpunt is er een mogelijkheid om een drie gangen diner te nuttigen voor €4,00 bij Buurzaam op bovengenoemde locatie (start 17.30 uur).

Voor meer informatie over het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Zuid kunt u bellen met: Sanne van de Giessen: 06-83594271 alzheimertrefpuntamsterdamzuid@gmail.com

Gegevens

Datum:
1 mei 2018
Tijd:
18:30 - 21:00

Locatie

Dienstencentrum de Berlage
Lekstraat 13a
Amsterdam,
+ Google Maps

Organisator

Oud Zuid

Komende bijeenkomsten