Laden Evenementen

Alzheimer café Amsterdam Zuid

Mantelzorg, zorg voor de mantelzorgers
Bijeenkomst Alzheimer Trefpunt Zuid op dinsdag 04-06-2019

4 juni 2019 van 17:30 - 21:00

Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Door dementie wordt iemand steeds afhankelijker van zijn omgeving. Mantelzorg wordt meestal vanuit liefde en betrokkenheid aan de ander gegeven. Meer dan de helft van de mantelzorgers van mensen met dementie ervaart problemen met hun lichamelijke of geestelijke gezondheid. Als je partner dementie heeft, verandert de relatie ingrijpend. Het doet veel verdriet om je geliefde te zien veranderen van een zorgzame wederhelft in een zorgafhankelijke partner. De gelijkwaardigheid en wederkerigheid die men samen had, verdwijnt langzaam maar zeker naar de achtergrond. Ineens typeert de omgeving je niet meer als partner van… maar als mantelzorger. Er wordt in deze tijden ook vaker een beroep gedaan op de inzet van mantelzorgers vanuit alle regelgeving. Hoe kan je in al deze ontwikkelingen vorm en invulling geven aan de drijfveren van je relatie, liefde en loyaliteit? 

Tijdens deze bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt zal o.a. mantelzorgcoach van Puur Zuid Mandeep Singh met u in gesprek gaan over mantelzorg. Een mantelzorgcoach kan informatie en advies geven over regelingen en voorzieningen voor mantelzorgers en ondersteuning bieden bij praktische zaken, emotionele problemen en bij het versterken van het sociale netwerk. De mantelzorgcoaches zullen ingaan op hoe je als mantelzorger met dreigende of aanwezige overbelasting kunt omgaan. Ook van Markant, centrum voor Mantelzorg zal een coördinator Informele Respijtzorg aanwezig zijn.

We nodigen u van harte uit om de bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt op dinsdag 4 juni 2019 bij te wonen. Tijdens deze avond is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Je ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen je meemaakt of bezighoudt: over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke ongedwongen sfeer.

Lukt het u niet om dan te komen? Op dinsdagavond 3 september is het volgende Alzheimer Trefpunt. In de maanden juli en augustus is er geen Trefpunt in verband met de zomerstop.

Tijd en plaats

De bijeenkomst vindt plaats in het Dienstencentrum de Berlage op de Lekstraat 13 a.

U bent welkom vanaf 18.45 uur.

Het programma begint om 19.15 uur en eindigt om 21.00 uur.

De toegang is gratis, evenals de koffie en thee. Aanmelden is niet nodig.

Behalve in juli en augustus en op feestdagen is er op iedere eerste dinsdag van de maand een Alzheimer Trefpunt in Zuid.

Voorafgaand aan het trefpunt is er een mogelijkheid om een drie gangen diner te nuttigen voor €5,00 bij Buurzaam op bovengenoemde locatie (start 17.30 uur).

Voor meer informatie over het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Zuid kunt u bellen met: Rieke van der Wolf (06 30645535) alzheimertrefpuntamsterdamzuid@gmail.com

Gegevens

Datum:
4 juni 2019
Tijd:
17:30 - 21:00

Komende bijeenkomsten