Laden Evenementen

Alzheimer café Amsterdam Zuid

Juridische beschermingsmaatregelen voor mensen met dementie
Bijeenkomst Alzheimer Trefpunt Zuid: dinsdag 03-03-2020

3 maart 2020 van 19:00 - 21:00

Door dementie wordt iemand steeds afhankelijker van zijn omgeving. Zelf beslissingen nemen gaat steeds minder goed. Er komt een moment dat iemand met dementie niet meer zelf in staat is zijn eigen belangen te behartigen.  Het is belangrijk dat financiële zaken, zakelijke belangen, administratie dan door vertrouwde mensen kunnen worden behartigd en overgenomen. Daarom is het belangrijk om op tijd na te denken over de toekomst. Wie geef je het vertrouwen, hoe regel je het dat zaakwaarneming goed geregeld is. Wie kan, mag de financiën en zakelijke vertegenwoordiging regelen en beslissingen helpen nemen over de zorg? En welke ondersteuning moet geregeld worden? Wat komt hier allemaal bij kijken en hoe pak je dat aan? 

Tijdens deze bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt is Peter de Die gastspreker, praktijkhouder van De Die Financieel Beheer en Bewindvoering B.V. Hij zal ingaan op bovenstaande vragen en uitleggen welke mogelijkheden van vertegenwoordiging en bescherming er zijn.

We nodigen u van harte uit om de bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt op dinsdag 3 maart 2020 bij te wonen. Tijdens deze avond is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Je ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen je meemaakt of bezighouden: over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke ongedwongen sfeer.

Lukt het u niet om dan te komen? Op dinsdagavond 7 april is het thema: Communicatie en bejegening bij dementie. Gastspreker is die avond: Sjef van Bommel, schrijver van het boek ‘ik ben niet kwijt’ over zijn ervaringen als partner, en mantelzorger. Sjef is actief als spreker en trainer bij Samen Dementievriendelijk.

 

Tijd en plaats

De bijeenkomst vindt plaats in het Dienstencentrum de Berlage op de Lekstraat 13 a.

U bent welkom vanaf 18.45 uur.

Het programma begint om 19.15 uur en eindigt om 21.00 uur.

De toegang is gratis, evenals de koffie en thee. Aanmelden is niet nodig.

Behalve in juli en augustus en op feestdagen is er op iedere eerste dinsdag van de maand een Alzheimer Trefpunt in Zuid.

Voorafgaand aan het trefpunt is er een mogelijkheid om een drie gangen diner te nuttigen voor €5,00 bij Buurzaam op bovengenoemde locatie (start 17.30 uur).

Voor meer informatie over het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Zuid kunt u bellen met: Ester Zerbo (06 57981189) alzheimertrefpuntamsterdamzuid@gmail.com

Gegevens

Datum:
3 maart 2020
Tijd:
19:00 - 21:00

Komende bijeenkomsten