Laden Evenementen

Alzheimer café Amsterdam Zuid

Intimiteit bij dementie
Bijeenkomst Alzheimer Trefpunt Zuid op dinsdag 06-11-2018

6 november 2018 van 18:00 - 22:00

Onder intimiteit vallen behoeften aan aanraking, troost, nabijheid, maar gevoelens zoals kameraadschap. Hoe komt dit tot uiting als iemand dementie heeft? Soms worden behoeften aan nabijheid en seksualiteit groter, maar soms ook juist kleiner. Het is waardevol om intiem te zijn en te blijven met je partner met dementie, maar vaak zul je daarvoor nieuwe vormen moeten zoeken.Dementie heeft een grote invloed op het leven van iemand met dementie en dat van zijn of haar partner. Doordat een van de partner meer afhankelijk wordt van ondersteuning kan de rol in de relatie veranderen. Ook verandering van gedrag en zelfbeeld kunnen gevolgen zijn van dementie. Hoe kun je hier als partner mee omgaan? Gastspreekster Liesbeth Stam, relatiebemiddelaar, mediator en seksuoloog zal u deze avond van alles vertellen rondom dit thema.

We nodigen u van harte uit om de bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt op dinsdag 6 november 2018bij te wonen. Tijdens deze avond is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Je ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen je meemaakt of bezighoudt: over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke ongedwongen sfeer. In de pauze is er live muziek van onze accordeoniste.

Lukt het u niet om dan te komen? Op dinsdagavond 4 december zal het thema goed wonen en leven met dementie centraal staan. Gastspreekster Laura Vermeulen van de Tao of Care zal samen met Mart, die zelf dementie heeft, u alles vertellen en laten zien over dit thema.

De bijeenkomst vindt plaats in het Dienstencentrum de Berlage op de Lekstraat 13 a.

U bent welkom vanaf 18.45 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegang is gratis, evenals de koffie en thee. Aanmelden is niet nodig.

Behalve in juli en augustus en op feestdagen is er op iedere eerste dinsdag van de maand een Alzheimer Trefpunt in Zuid.

Voorafgaand aan het trefpunt is er een mogelijkheid om een drie gangen diner te nuttigen voor €4,00 bij Buurzaam op bovengenoemde locatie (start 17.30 uur).

Voor meer informatie over het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Zuid kunt u bellen met: Rieke van der Wolf (06 30645535) alzheimertrefpuntamsterdamzuid@gmail.com

Gegevens

Datum:
6 november 2018
Tijd:
18:00 - 22:00

Komende bijeenkomsten

    Geen bijeenkomsten gepland.