Laden Evenementen

Alzheimer café Amsterdam Zuid

Hoe verder na de diagnose?

6 februari 2018 van 18:30 - 21:00

Wanneer men de diagnose ‘dementie’ te horen krijgt is dit een flinke klap. Dit roept veel emoties op, zowel voor degene zelf, als ook voor de omgeving. Daarna komen de vragen: hoe ga ik verder na de diagnose, wat moet ik regelen, waar kan ik hulp krijgen, bij wie moet ik dan zijn?

Gastspreker van deze avond is Freek Gillisen, verpleegkundig consulent bij het VUmc Alzheimercentrum, waar hij al werkzaam is sinds 1998. Hij zal met u bespreken wat u kunt doen om zelf de regie te behouden na de diagnose dementie. Hij zal meer vertellen over de praktische zaken, maar ook ingaan op wat de invloed van dementie is op sociale relaties. Daarnaast zal hij stilstaan bij de rol van de huisarts en uitgebreid uw vragen beantwoorden.

De avond zal muzikaal omlijst worden door Thea, de oudste leerlinge en accordeoniste van het Muziekpakhuis in Amsterdam.

We nodigen u van harte uit om de bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt op dinsdag 6 februari 2018 bij te wonen. Tijdens deze avond is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Je ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen je meemaakt of bezighoudt: over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke ongedwongen sfeer.

Lukt het u niet om dan te komen? Op dinsdagavond 6 maart zal Casemanager Dementie Willem Schuit op het Alzheimer Trefpunt gastspreker zijn over wat je kunt verwachten en doen vanaf een ‘niet Pluis gevoel’. Wat speelt rondom de diagnose; wie kan je ondersteunen, wat kun je zelf doen.

 

De bijeenkomst vindt plaats in het Dienstencentrum de Berlage op de Lekstraat 13 a. U bent welkom vanaf 18.30 uur. Het programma begint om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegang is gratis, evenals de koffie en thee. Aanmelden is niet nodig.

Behalve in juli en augustus en op feestdagen is er op iedere eerste dinsdag van de maand een Alzheimer Trefpunt in Zuid.

Voorafgaand aan het trefpunt is er een mogelijkheid om een drie gangen diner te nuttigen voor €4,00 bij Buurzaam op bovengenoemde locatie (start 17.30 uur).

Voor meer informatie over het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Zuid kunt u bellen met: Sanne van de Giessen (maatschappelijk werker bij Puur Zuid): 020- 2359451 svandegiessen@puurzuid.nl

Gegevens

Datum:
6 februari 2018
Tijd:
18:30 - 21:00

Locatie

Dienstencentrum de Berlage
Lekstraat 13a
Amsterdam,
+ Google Maps

Organisator

Oud Zuid

Komende bijeenkomsten