Laden Evenementen

Alzheimer café Amsterdam Noord

Hoe stel je een diagnose?
Hoe herken je de signalen? Is het dementie of zijn er andere oorzaken?

23 oktober 2018 van 19:00 - 21:30

Evenement Navigatie

Dementie uit zich in verschillende vormen. Veel mensen denken aan vergeetachtigheid als symptoom, maar er kan nog meer aan de hand zijn. Bijvoorbeeld moeite krijgen met plannen en organiseren, of steeds vaker moeten zoeken naar woorden. Het kan lastig zijn om vroege tekenen van dementie te herkennen. De draad van het gesprek kwijtraken, je futloos voelen of sneller uit je slof schieten: het zijn dingen die iedereen wel eens gebeuren en die bovendien ook op andere oorzaken kunnen wijzen. Bijvoorbeeld een blaasontsteking of een burn-out.

Wanneer je vermoedt dat je een vorm van dementie hebt, of wanneer je je zorgen maakt over een ander, kan het lastig zijn de stap te zetten naar een arts. Je hoort natuurlijk liever niet dat je een hersenziekte hebt. Ook lijkt er soms geen direct nut te zijn voor een diagnose: er is toch nog niet zoveel aan de hand? ‘Echte’ zorg is nog lang niet nodig. Of zitten er toch voordelen aan een doktersbezoek?
Op dinsdagavond 23 oktober komt dokter Foka Doorenspleet vertellen over het stellen van een diagnose dementie: hoe gaat dat in zijn werk? Wat voor onderzoek wordt gedaan om vast te stellen of iemand dementie heeft? Wie stelt de diagnose? Waarom zou je eigenlijk überhaupt een dokter bezoeken? En wat als jij wel wil, maar iemand anders wil niet mee?

We nodigen je van harte uit om de bijeenkomst bij te wonen, deze vindt plaats in het restaurant van De Die, Loenermark 900. Inloop vanaf 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Liesbeth van Zoolingen, telefoon 020 – 435 45 55.

Gegevens

Datum:
23 oktober 2018
Tijd:
19:00 - 21:30

Locatie

Restaurant De Die
Loenermarkt 900
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps

Organisator

Noord

Komende bijeenkomsten

    Geen bijeenkomsten gepland.