Laden Evenementen

Alzheimer café Amsterdam Zuid

Het dagelijkse leven van mensen met dementie, die alleen thuis wonen
Bijeenkomst Alzheimer Trefpunt Zuid op dinsdag 04-12-2018

4 december 2018 van 18:00 - 21:30

In Amsterdam ligt het aandeel van alleenwonenden onder de mensen die dementie hebben hoger dan in andere steden van Nederland. Er is weinig bekend over hoe deze mensen het leven ervaren en over hoe zij door de dag gaan. Tijdens dit Alzheimer Trefpunt gaan wij dan ook in gesprek over de ervaring van een leven met geheugenproblemen als je niemand hebt die direct naast je staat. Hoe ziet het leven eruit als je alleen woont en met geheugenproblemen leeft? Hoe ga je door de dag? Wat zijn obstakels in de omgang met andere mensen? Aan de hand van het filmpje ‘Goed leven met dementie’ vertellen Laura Vermeulen, promovendus medische antropologie, en Mart van Vegt, ervaringsdeskundige, over de dagelijkse levens van mensen met dementie die alleen thuis wonen. Hoe richten zij hun leven richten in? Welke strategieën ontwikkelen zij om contact met de buitenwereld te houden en welke overwegingen hebben zij, hun buren, hulpverleners en familieleden als het thuis wonen echt lastig wordt?

We nodigen u van harte uit om de bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt op dinsdag 4 december 2018 bij te wonen. Tijdens deze avond is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Je ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen je meemaakt of bezighoudt: over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke ongedwongen sfeer.  Vooraf en in de pauze is er live muziek van onze accordeoniste.

Mocht u verhinderd zijn, op dinsdag 8 januari 2019 zullen wij het nieuwe jaar muzikaal inluiden met het thema muziek en dementie. Simone Aarnink zal samen met het Odensekoor de avondverzorgen.

De bijeenkomst vindt plaats in het Dienstencentrum de Berlage op de Lekstraat 13 a. U bent welkom vanaf 18.45 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegang is gratis, evenals de koffie en thee. Aanmelden is niet nodig.

Behalve in juli en augustus en op feestdagen is er op iedere eerste dinsdag van de maand een Alzheimer Trefpunt in Zuid.

Voorafgaand aan het trefpunt is er een mogelijkheid om een drie gangen diner te nuttigen voor €5,00 bij Buurzaam op bovengenoemde locatie (start 17.30 uur).

Voor meer informatie over het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Zuid kunt u bellen met: Rieke van der Wolf (06 30645535) alzheimertrefpuntamsterdamzuid@gmail.com

Gegevens

Datum:
4 december 2018
Tijd:
18:00 - 21:30

Komende bijeenkomsten