Laden Evenementen

Alzheimer café Amsterdam Zuid

Een goed leven met dementie

3 oktober 2017 van 19:00 - 21:30

De diagnose met een vorm van dementie markeert vaak een kantelpunt in het leven van de persoon die de diagnose krijgt, en in het leven van zijn of haar naasten. Van de onzekerheid die het ‘niet-pluisgevoel’ vóór de diagnose met zich meebracht is het ook mogelijk en belangrijk om naar de toekomst te kijken. De informatie die over het ziekteproces beschikbaar is schetst van die toekomst vaak een somber beeld. Het gaat daarin over de achteruitgang van lichamelijke en geestelijke vaardigheden. Ervaringen, ook van lotgenoten laten echter zien welke mooie elementen er ook kunnen zijn in een leven met dementie en hoe je daar ook mee aan de slag kunt met elkaar.

Annetje BootsmaGoed leven met dementie is je zo aanpassen dat je contact houdt met elkaar en kunt genieten van plezierige momenten. Dat gaat niet in korte tijd en dat lukt niet in je eentje. Juist als de dementie nog wel mee valt is het belangrijk aandacht te besteden aan hoe je om kunt gaan met alles wat op je af komt.
In het Alzheimer Trefpunt Zuid is Annetje Bootsma gastspreker op 3 oktober 2017. Annetje is specialist ouderengeneeskunde, gespecialiseerd in dementie en werkzaam bij Familysupporters Amsterdam. Zij weet op respectvolle en inspirerende manier hierover te vertellen en met u in gesprek te gaan.

We nodigen u van harte uit om de bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt op 3 oktober bij te wonen. Tijdens deze avond is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Je ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen je meemaakt of bezighoudt: over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke ongedwongen sfeer.

De bijeenkomst vindt plaats in het Dienstencentrum de Berlage op de Lekstraat 13 a. U bent welkom vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De toegang is gratis, evenals de koffie en thee. Aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie over het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Zuid kunt u bellen met: Sanne van de Giessen ( maatschappelijk werker bij Puur Zuid) : svandegiessen@puurzuid.nl

Gegevens

Datum:
3 oktober 2017
Tijd:
19:00 - 21:30

Locatie

Dienstencentrum de Berlage
Lekstraat 13a
Amsterdam,

Organisator

Alzheimer Amsterdam

Komende bijeenkomsten