Laden Evenementen

Alzheimer trefpunt Amsterdam Zuidoost

Dementie & “Het niet pluis gevoel”
Met gastspreker Willemien Stena, Maatschappelijkwerkster & Ouderenadviseur bij MADIZO en Quirine Hameleers, dochter en mantelzorger van een vader met dementie.

7 september 2017 van 19:00 - 21:30

‘De eerste fase van dementie wordt vaak gekenmerkt door het zogenaamde ‘Niet-Pluisgevoel. Mensen verkeren lange tijd in onzekerheid, schuiven de diagnose voor zich uit en zoeken vaak geen hulp. Echter met een tijdige diagnose kunnen problemen die voortvloeien uit de dementie snel worden aangepakt of kan een eventueel andere ziekte worden vastgesteld. Als er sprake is van een vorm van verregaande vergeetachtigheid en/of veranderend gedrag is het van belang op tijd contact te zoeken met hulpverlenende instanties. Gastsprekers van deze avond zijn Quirine Hameleers, dochter en mantelzorger van een dementerende vader en Willemien Stena, maatschappelijk werkster bij de MADI in Zuidoost. Zij komt in haar praktijk regelmatig in contact met mensen en hun mantelzorgers die worstelen met dat onzekere gevoel over wat er aan de hand is. Tijdens de bijeenkomst is er ruim gelegenheid voor het stellen van vragen en het onderling uitwisselen van ervaringen.
U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur.
De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Alzheimer Trefpunt (v/h Café) Amsterdam-ZO is een informatieve ontmoetingsplaats voor zowel mensen met dementie, hun partners, familieleden, mantelzorgers, als ook professionals en andere belangstellenden.
Het vindt dit jaar m.u.v. januari iedere 1e donderdag van de maand plaats in het Evean Henriëtte Roland Holst, Kortvoort 100, 1104 NB Amsterdam.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marijke Hendriks of Anusati Smitt, via de receptie van EHRH, T 020 – 49 52 200 of email: mhendriks@evean.nl of anusatismitt@evean.nl

Gegevens

Datum:
7 september 2017
Tijd:
19:00 - 21:30

Locatie

Henriette Roland Holst
Kortvoort 100
Amsterdam, Noord holland 1104NB Nederland
Telefoon:
020 – 49 52 200
Website:
www.alzheimeramsteram.nl

Organisator

Alzheimer Amsterdam

Komende bijeenkomsten

    Geen bijeenkomsten gepland.