Laden Evenementen

Alzheimer café Amsterdam Zuid

Dementie en dans
Bijeenkomst Alzheimer Trefpunt Zuid op dinsdag 03-09-2019

3 september 2019 van 19:00 - 21:00

Dansen is net als met fietsen, je verleert het nooit en het mooie aan dansen is dat iedereen het kan. Als iemands wereld door dementie letterlijk of figuurlijk steeds kleiner en passiever is geworden, zorgt dansen voor wat vrijheid. Zo genieten mensen met dementie meestal volop van het luisteren naar muziek, van liedjes zingen met elkaar en van dansen op muziek. Dansen maakt gelukkig en dansen kan overal, maar dansen is meer. Dansen is ook een non-verbale manier van communiceren en daardoor een manier waarop mensen elkaar (weer) kunnen vinden. Dansen heeft ook het voordeel dat mensen met dementie lichamelijk wat actiever zijn. 

Tijdens dit Alzheimer Trefpunt zal het danspaleis te gast zijn. Het danspaleis organiseert regelmatig dansfeesten met uiteenlopende muziek voor ouderen en iedereen die van swingen houdt. Het Danspaleis zal tijdens de avond de documentaire Cheek to Cheek vertonen. Deze documentaire, die zich deels afspeelt op de vloeren van Het Danspaleis, geeft een intiem kijkje in de werelden van Carel (91), Nel (94), Suze (92) en René (85). Cheek to Cheek toont de kwetsbaarheid én de kracht van het ouder worden en brengt op bijzondere wijze in beeld wat muziek en dans bij ouderen teweeg kunnen brengen. Speciaal aan deze avond is dat hoofdrolspeelster Suze aanwezig zal zijn bij het Trefpunt.

We nodigen u van harte uit om de bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt op dinsdag 3 september 2019 bij te wonen. Tijdens deze avond is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Je ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen je meemaakt of bezighoudt: over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke ongedwongen sfeer.

Lukt het u niet om dan te komen? Op dinsdagavond 1 oktober is het volgende Alzheimer Trefpunt. Het thema is dan “omgaan met rouw en verlies” met als gastspreker Fred Cohen.

Tijd en plaats

De bijeenkomst vindt plaats in het Dienstencentrum de Berlage op de Lekstraat 13 a.

U bent welkom vanaf 18.45 uur.

Het programma begint om 19.15 uur en eindigt om 21.00 uur.

De toegang is gratis, evenals de koffie en thee. Aanmelden is niet nodig.

Behalve in juli en augustus en op feestdagen is er op iedere eerste dinsdag van de maand een Alzheimer Trefpunt in Zuid.

Voorafgaand aan het trefpunt is er een mogelijkheid om een drie gangen diner te nuttigen voor €5,00 bij Buurzaam op bovengenoemde locatie (start 17.30 uur).

Voor meer informatie over het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Zuid kunt u bellen met: Rieke van der Wolf (06 30645535) alzheimertrefpuntamsterdamzuid@gmail.com

Gegevens

Datum:
3 september 2019
Tijd:
19:00 - 21:00

Locatie

lekstraat 13a
Lekstraat 13a
Amsterdam, Nederland

Komende bijeenkomsten