Laden Evenementen

Alzheimer café Amsterdam Zuid

De sociale benadering van dementie
Bijeenkomst Alzheimer Trefpunt Zuid op dinsdag 03-12-2019

3 december 2019 van 19:00 - 21:00

Uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van leven van mensen met dementie in belangrijke mate wordt bepaald door hoe de omgeving hen ziet en met hen omgaat. De Sociale Benadering Dementie biedt een bredere blik van alles wat er rondom de ziekte gebeurt. Het leven van mensen met dementie wordt bepaald door de wisselwerking tussen de ziekte en de leefwereld. Deze voortdurende wisselwerking noemen we de Sociale Benadering Dementie. Het denkraam van de Sociale Benadering Dementie helpt de behoeften van mensen met dementie en hun naasten beter te kunnen zien en begrijpen, en om in het verlengde daarvan de juiste ondersteuning te kunnen bieden.

Gastspreker is prof. mr. dr. Anne-Mei The; bijzonder hoogleraar langdurige zorg en dementie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de leefwereld van mensen met dementie en hun naasten. Tijdens deze avond zal zij u meer vertellen over de sociale benadering van dementie en dieper ingaan op ontwikkelingen en mogelijkheden in het aanbod voor het dagelijks leven van mensen met dementie en hun naasten in Amsterdam Zuid.

We nodigen u van harte uit om de bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt op dinsdag 3 december 2019 bij te wonen. Tijdens deze avond is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Je ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen je meemaakt of bezighouden: over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke ongedwongen sfeer.

Lukt het u niet om dan te komen? Op dinsdagavond 7 januari 2020 is het volgende Alzheimer Trefpunt. Het thema zal dan zijn: Symptomen van dementie. Deze avond zal er dieper ingegaan worden op de kenmerken van dementie en de verschillende vormen van dementie.

Tijd en plaats

De bijeenkomst vindt plaats in het Dienstencentrum de Berlage op de Lekstraat 13 a.

U bent welkom vanaf 18.45 uur.

Het programma begint om 19.15 uur en eindigt om 21.00 uur.

De toegang is gratis, evenals de koffie en thee. Aanmelden is niet nodig.

Behalve in juli en augustus en op feestdagen is er op iedere eerste dinsdag van de maand een Alzheimer Trefpunt in Zuid.

Voorafgaand aan het trefpunt is er een mogelijkheid om een drie gangen diner te nuttigen voor €5,00 bij Buurzaam op bovengenoemde locatie (start 17.30 uur).

Voor meer informatie over het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Zuid kunt u bellen met:Rieke van der Wolf (06 30645535) alzheimertrefpuntamsterdamzuid@gmail.com

Gegevens

Datum:
3 december 2019
Tijd:
19:00 - 21:00

Komende bijeenkomsten