Laden Evenementen

Alzheimer café Amsterdam Zuid

De rol van de huisarts en praktijkondersteuner bij dementie
Bijeenkomst Alzheimer Trefpunt Zuid op dinsdag 02-10-2018

2 oktober 2018 van 18:45 - 21:00

Bij een vermoeden van dementie is de huisarts vaak het eerste aanspreekpunt. De huisarts heeft een belangrijke rol in de diagnosestelling bij dementie, maar zeker ook in de afstemming tussen alle zorgverleners in de regio. Z olang mensen thuis wonen, is de huisarts degene die de medische zorg verleent. In dit proces werkt de huisarts vaak nauw samen met de praktijkondersteuner. Tijdens deze bijeenkomst zullen een huisarts en praktijkondersteuner uit de buurt met u in gesprek gaan en vertellen over hun rol bij dementie en wordt besproken wat een huisarts en praktijkondersteuner kunnen betekenen in dit proces.

We nodigen u van harte uit om de bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt op dinsdag 2 oktober 2018 bij te wonen. Tijdens deze avond is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Je ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen je meemaakt of bezighoudt: over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke ongedwongen sfeer.

Lukt het u niet om dan te komen? Op dinsdagavond 6 november zal het thema intimiteit en dementie centraal staan. Onze gastspreekster Liesbeth Stam zal u alles vertellen over dit thema.

De bijeenkomst vindt plaats in het Dienstencentrum de Berlage op de Lekstraat 13 a. U bent welkom vanaf 18.45 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. De toegang is gratis, evenals de koffie en thee. Aanmelden is niet nodig.

Behalve in juli en augustus en op feestdagen is er op iedere eerste dinsdag van de maand een Alzheimer Trefpunt in Zuid.

Voorafgaand aan het trefpunt is er een mogelijkheid om een drie gangen diner te nuttigen voor €4,00 bij Buurzaam op bovengenoemde locatie (start 17.30 uur).

Voor meer informatie over het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Zuid kunt u bellen met: Parbha Vermeer (06-30777138) alzheimertrefpuntamsterdamzuid@gmail.com

 

Gegevens

Datum:
2 oktober 2018
Tijd:
18:45 - 21:00

Komende bijeenkomsten