Laden Evenementen

Alzheimer café Amsterdam Zuid

Alzheimer Trefpunt- Een waardig levenseinde

5 november 2019 van 18:45 - 21:00

Levenseinde is een lastig onderwerp. Toch het is belangrijk om er samen over te praten. Er zijn veel dilemma’s, mogelijkheden en keuzes rond het levenseinde bij dementie. Euthanasie is daar één van. Het actief beëindigen van een mensenleven roept vaak sterke gevoelens en twijfels op. De meningen kunnen verschillen, ook binnen de familie. De Nederlandse euthanasiewet biedt ruimte voor euthanasie bij dementie, maar dat wil nog niet zeggen dat iedereen met een verzoek om hulp bij een zelfgewild levenseinde deze hulp ook krijgt. Daarom is het belangrijk om het onderwerp tijdig bespreekbaar te maken met je huisarts, je naasten en iedereen die dicht bij staat.

Gastspreker is dr. Bert Keizer, specialist ouderengeneeskunde en filosoof. Hij is werkzaam voor Het Expertisecentrum Euthanasie. Tijdens de bijeenkomst zal hij dieper ingaan op welke manier en wanneer euthanasie bij dementie mogelijk is.

We nodigen u van harte uit om de bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt op dinsdag 5 november 2019 bij te wonen. Tijdens deze avond is er ruim de gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Je ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen je meemaakt of bezighouden: over dementie zelf en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. Dit gebeurt allemaal in een gemoedelijke ongedwongen sfeer.

Lukt het u niet om dan te komen? Op dinsdagavond 3 december is het volgende Alzheimer Trefpunt. Het thema is dan ontwikkelingen en mogelijkheden in het aanbod voor het dagelijks leven van mensen met dementie en hun naasten in Amsterdam Zuid en over de Sociale Benadering van Dementie.

Gastspreker is die avond: Anne-Mei The; hoogleraar langdurige zorg en dementie aan de Universiteit van Amsterdam.

Tijd en plaats

De bijeenkomst vindt plaats in het Dienstencentrum de Berlage op de Lekstraat 13 a.

U bent welkom vanaf 18.45 uur.

Het programma begint om 19.15 uur en eindigt om 21.00 uur.

De toegang is gratis, evenals de koffie en thee. Aanmelden is niet nodig.

Behalve in juli en augustus en op feestdagen is er op iedere eerste dinsdag van de maand een Alzheimer Trefpunt in Zuid.

Voorafgaand aan het trefpunt is er een mogelijkheid om een drie gangen diner te nuttigen voor €5,00 bij Buurzaam op bovengenoemde locatie (start 17.30 uur).

Voor meer informatie over het Alzheimer Trefpunt Amsterdam Zuid kunt u bellen met:Rieke van der Wolf (06 30645535) alzheimertrefpuntamsterdamzuid@gmail.com

Gegevens

Datum:
5 november 2019
Tijd:
18:45 - 21:00

Locatie

Dienstencentrum de Berlage
Lekstraat 13a
Amsterdam,

Organisator

Alzheimer Amsterdam

Komende bijeenkomsten